RECHTSHULP VOOR IEDEREEN

Neem contact op met Guido Gloudi

Gefinancierde rechtsbijstand? Neem contact op met uw advocaat in Lelystad

Bij Gloudi Advocatuur vinden we dat goede rechtshulp voor iedereen financieel mogelijk moet zijn. Wij werken graag met u samen aan een oplossing wanneer u rechtshulp nodig heeft, maar financiële middelen voor u niet voorhanden zijn. Lees hier wat de mogelijkheden zijn.

Financiering naar inkomen

Komt u in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand, dan betaalt u een eigen bijdrage die afhankelijk is van uw inkomen. Deze eigen bijdrage geldt voor de gehele zaak. Informeer bij het maken van de afspraak of u hiervoor in aanmerking komt.

Voor een soepele afhandeling van uw rechtsbijstandsaanvraag neemt u bij het eerste gesprek de volgende documenten mee:


  • Paspoort of identiteitskaart van u en uw partner 
  • De jaaropgaven van u en uw partner van de afgelopen twee jaar

Mocht u voor een echtscheidingsprocedure komen dan hoeft u alleen uw eigen paspoort of identiteitskaart en uw jaaropgaven van de afgelopen twee jaar mee te nemen.

Verwijzing door het Juridisch Loket
Het Juridisch Loket stelt vast of u voor uw zaak een advocaat nodig heeft. Als u door het Juridisch Loket bent doorverwezen, dan ontvangt u een korting op uw eigen bijdrage.

Licht advies
Een licht advies betekent maximaal drie uur rechtsbijstand. Als u in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, betaalt u een lagere eigen bijdrage voor licht advies. Het maakt niet uit of u via het Juridisch Loket bent doorverwezen of zelf voor een licht advies bij ons kantoor komt.

Informatie voor betalende cliënten

Betaalbare rechtshulp
Ook als u boven de toevoeggrens zit, vinden we het belangrijk dat u betaalbare rechtshulp krijgt. Daarom maakt Gloudi Advocatuur gebruik van prijsafspraken die gebaseerd zijn op het vergoedingssysteem dat gehanteerd wordt door de Raad voor Rechtsbijstand. In het eerste gesprek met uw advocaat krijgt u verdere uitleg hierover. Wilt u van tevoren meer informatie, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.


Togagesprek
Voor juridisch advies van een van onze advocaat is het mogelijk een afspraak te maken voor een zogenaamd togagesprek. De kosten van dit gesprek bedragen € 60,- (inclusief btw). Dit is aanmerkelijk goedkoper dan de laagste eigen bijdrage van € 156,-. Het togagesprek rekent u na afloop van het gesprek af. U kunt pinnen of contant betalen.


Voorschotten
Ons kantoor werkt vaak met voorschotten. Voor een vlotte afwikkeling van uw zaak is het verstandig om bij het eerste gesprek een aanbetaling te doen. Deze aanbetaling is gelijk aan de laagste eigen bijdrage.

Maak een afspraak

Betalingsregelingen

Het is mogelijk dat u niet in een keer de gehele nota kunt voldoen. Bij Gloudi Advocatuur is het mogelijk om in overleg een betalingsregeling te treffen. Neemt u daarvoor contact op met onze afdeling debiteurenadministratie.

Informatie over financiering van rechtsbijstand

Wilt u meer informatie over de kosten van rechtshulp of de mogelijkheden voor gefinancierde rechtsbijstand? Neem dan gerust contact op met ons kantoor in Lelystad. Wij vertellen u graag meer.

Informatie over kosten en financiering